Orthopedische revalidatie

Jaarlijks worden er in Nederland duizenden operaties uitgevoerd. Na een orthopedische ingreep is een passend revalidatietraject erg belangrijk voor een optimaal en snel herstel. Uw lichaam moet weer zich weer herstellen in de conditie waarin hij zich voor de operatie bevond. 

Waarom revalideren?

Na een operatie aan bijvoorbeeld uw schouder-, heup- en knie, zoals een totale heupprothese, knieprothese, voorste kruisband-, meniscus- of kijkoperatie moet u revalideren. Ook na een ongeval thuis, op het werk of door sport is orthopedische revalidatie erg belangrijk. Wanneer u op de juiste manier revalideert verkleint u de kans dat klachten op een later moment terugkomen.

Optimaal Herstel

Naast revalidatie na een operatie bieden wij ook begeleiding voor een operatie. Door te werken aan een betere conditie en functionaliteit voor een operatie, zullen er minder complicaties optreden na de operatie en zal het herstel sneller verlopen. Onze fysiotherapeuten bezoeken u in sommige gevallen ook aan huis voor revalidatie, wanneer u (tijdelijk) minder mobiel bent en niet naar ons toe kunt komen.

Orthopedische revalidatie bij Fysiotherapie Rein Peens

Het doel van orthopedische revalidatie is het verbeteren van uw mobiliteit, coördinatie, spierkracht, stabiliteit en uithoudingsvermogen. Middels specifieke oefeningen verbeteren we de belastbaarheid van bijvoorbeeld uw knie, schouder of heup. Samen met u stellen we een specifiek behandelplan op waarbij rekening wordt gehouden met uw wensen en behoeften.