Fysiotherapie

Soms is bewegen niet vanzelfsprekend. Je lichaam doet pijn of werkt niet (meer) zoals je gewend bent. Misschien kan fysiotherapie dan helpen. Fysiotherapie voorkomt, verhelpt en vermindert lichamelijke klachten en zorgt dat jij optimaal kunt (blijven) bewegen.

Wat doet de fysiotherapeut

De fysiotherapeut is de expert in houding en beweging. Hij helpt je bij het voorkomen, verhelpen of verminderen van je lichamelijke klachten en zorgt ervoor dat je weer optimaal kunt bewegen. De zorg van een fysiotherapeut past bij jouw persoonlijke situatie en is gericht op het doel dat jij wilt bereiken. Soms krijg je alleen advies, soms ook een behandeling.

De eerste afspraak

Bij de eerste afspraak wil de fysiotherapeut precies weten wat je lichamelijke klachten zijn. Zo kan hij vaststellen of je gebaat bent bij fysiotherapie of eerst naar je huisarts moet. Zo’n uitgebreid gesprek is niet nodig als je door de huisarts of medisch specialist bent doorverwezen naar een fysiotherapeut.

Onderzoek

Als duidelijk is dat fysiotherapie je kan helpen, ga je samen met je fysiotherapeut op zoek naar de mogelijke oorzaken van je klachten. Hij wil ook weten wat je persoonlijke doelen zijn. Wat hoop je met de behandeling te bereiken? Wat wil je (weer) kunnen?

De fysiotherapeut onderzoekt ook het lichaamsdeel waar je last van hebt, en kijkt welke invloed je klacht of aandoening heeft op je houding en de manier waarop je je lichaam beweegt.

Behandeling

Als de fysiotherapeut een diagnose heeft gesteld, bespreekt hij met jou het behandelplan. Fysiotherapeutische behandeling past bij jouw persoonlijke situatie en is gericht op het doel dat jij wilt bereiken.

Wat is Fysiotherapie in Heerenveen?

Hieronder kunt u een korte impressie bekijken van hoe fysiotherapie uw leven verbetert.

Bekijk het filmpje

Fysiotherapie is een manier van behandelen van lichamelijke klachten aan je spieren, banden, gewrichten en zenuwen.
Maar fysiotherapeuten doen méér.
Een bezoek aan de fysiotherapeut kan je letterlijk weer ‘lucht’ geven.
Loop niet rond met onnodige pijn of onbegrepen klachten.
Zet de eerste stap voor een fijner leven: op weg naar je fysiotherapeut.

Bent u op zoek naar een Fysiotherapeut in Heerenveen?

Fysio en Manuele therapie Rein Peens

  • Heeft contracten met alle zorgverzekeraars
  • Is specialist in het behandelen en voorkomen van rugklachten.
  • Geen verwijzing van de huisarts nodig