(Sport) Fysiotherapeute Esther Wouda

Sport fysiotherapeut Esther WoudaIn 2000 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut en vervolgens heb ik vele jaren in Groningen gewerkt in een groot multidisciplinair team met o.a. huisartsen, ergotherapeuten en een diagnostisch centrum.

Als fysiotherapeut vind ik het een voorrecht om samen met de patiënt te werken aan het herstel van de lichamelijke klachten; zoals schouder-, knie- enkel problemen.
Ik ben een aantal jaren lid geweest van het schoudernetwerk en heb veel ervaring met het behandelen van nieuwe knieën en nieuwe heupen.

Naast de reguliere fysiotherapie ben ik erg geïnteresseerd in het behandelen van sporters met blessures.
Van 2012 t/m 2015 heb ik de Master opleiding Sportfysiotherapie gevolgd.
Als Sportfysiotherapeut zorg ik voor preventie, advisering en behandeling van patiënten met sport gerelateerde aandoeningen.
Ik begrijp hoe belangrijk sport voor je is, en weet wat er met je lichaam gebeurt als je sport en hoe je geblesseerd kunt raken.

De behandeling is er op gericht om jou zo snel mogelijk op het gewenste en hoogst mogelijke niveau veilig terug te laten keren in je sport.
De therapie richt zich niet alleen op het herstel van jouw blessure, maar kan ook bedoeld zijn om lichaamsdelen te trainen die nog wel belastbaar zijn.
Ook als je na een langdurige periode van inactiviteit (weer) actief en veilig wilt gaan bewegen of sporten, kun je bij mij terecht.

  • Algemeen Fysiotherapeut sinds 2000
  • Master of Science Sportfysiotherapeut sinds 2015
  • Behandeling van schouder-, heup- en enkelproblematiek, revalidatie na operatie
  • Behandeling na nieuwe knie en heup
  • Sportblessures (oa voorste kruisbanden, meniscus, bandletsel en spiergerelateerde problemen), preventie, overbelasting en revalidatie
  • Behandeling COPD en patiënten met hartfalen.
Heeft u klachten aan spieren en/of gewrichten, neem dan contact met mij op: esther@mtheerenveen.nl
 
Mijn behandelingen bestaan veelal uit een paar sessies in de behandelkamer waar we toewerken naar een volledig en pijnvrije bewegingsvrijheid van spieren en/of gewrichten. Daarna zal d.m.v. (sport) specifieke training bestaande uit kracht, flexibiliteit en coördinatie, de betrokken spierketens weer belastbaar worden gemaakt.
Dat betekent dat u hiervoor ‘aan de bak’ moet. Dry needling kan onderdeel zijn van de behandeling.
 .
Dry needling
Dry needling is een behandelvorm om een verharding in een spier (een triggerpoint) te deactiveren.
Lees <hier> meer over dry needling
 .
Patiënt ervaring:
“Meer dan fysio alleen! Een luisterend oor, duidelijk, blijft doorvragen en vragen hoe het met je gaat tijdens de behandeling. Er wordt niets zonder uitleg vooraf gedaan. Een goed gevoel en zonder pijn weer door het leven! Een aanrader.”

.